Vem är Johan Lindfors

Jag är en passionerad utvecklare, arkitekt och tekniker, trivs med att presentera, demonstrera och implementera allt som har med programmeringa att göra. I den här bloggen har jag för avsikt att skriva om utveckling i allmänhet och på Microsofts plattform i synnerhet.

Är du intresserad av en XNA användargrupp?Visa resultat!

Get Microsoft Silverlight

Widget Twitter not found.

Root element is missing.X

Utvecklarverktygen för Windows Phone 7

Nu finns äntligen utvecklarverktygen för Windows Phone 7 färdiga för nedladdning, och det är de verktygen som du idag kan bygga applikationer med för att publicera på Marketplace när den öppnar i början av oktober.

Nedladdningen består av en enstaka fil som i sin tur kommer att ladda hem det som behövs för att bygga applikationer för Windows Phone 7: Visual Studio 2010 Express for Windows Phone, emulator, Expression Blend 4 for Windows Phone och XNA Game Studio 4.0. I och med nedladdningen följer också med kontroller för panorama, pivot och Bing Maps.

Samtidigt som verktygen annonserades, presenterades också en del av de applikationerna som redan är under utveckling från Flixter, Twitter, Netflix, OpenTable och några till. De applikationerna är bra exempel på rika upplevelser som drar nytta av Windows Phone 7’s design och funktionalitet. Om du vill kunna följa ytterligare exempel mer regelbunet så finns det också en YouTube channel som du kan prenumerera på här!

På Codeplex finns även en ny version av Silverlight for Windows Phone Toolkit som innehåller ytterligare kontroller som GestureService/GestureListener, ContextMenu, DatePicker, TimePicker, WrapPanel och ToggleSwitch.

På portalen http://developer.windowsphone.com finns ytterligare resurser, utbildningsmaterial, whitepapers och information om kommande evenemang.

Jag är mycket nyfiken på att se vad du som utvecklare applikationer i Sverige håller på med, kontakta mig via bloggen och berätta vad du gör, samt naturligtvis, berätta om du behöver hjälp eller dela med dig av dina erfarenheter av verktygen!

Postades 16. september 2010 18:15 av Johan Lindfors
Taggar:

Kommentarer

2010-09-16 22:13:53 #

Fritt fram för utveckling på Windows Phone 7

Idag släpptes de färdiga utvecklarverktygen för Windows Phone 7 , som kan laddas hem här

Microsoft Sverige - Nyhetsblogg |

2010-09-17 07:52:05 #

Begränsad market i sverige som idg säger? Känns ju inte jättespännande om den blir som android....

defeis Sweden |

Den här bloggen använder BlogEngine.NET 1.6.0.0
Temat anpassat av Johan Lindfors